Escrit per: Ramon dilluns, 8 de juliol del 2013

Grigori Perelman: el matemàtic rus que va refusar 1 milió de dòlars per resoldre un dels 7 problemes del mil·leni (La Conjectura de Poincaré).

Recorrent els carrers de Sant Petersburg, a vegades podem creuar-nos amb gent mal vestida i aparentment pobre. Tanmateix, hi ha la possibilitat que un d'ells sigui un dels homes més meravellosos i intel·ligents de la història del nostre planeta. Amb un pèl llarg i escabellat i una barba sense cuidar, Grigori Perelman es manté lleugerament apartat de la societat, a casa seva, vivint de la pensió de la seva mare i d'oferir classes a mals estudiants, a qui cobra molt pocs diners.

No obstant això, podria estar vivint en una luxosa mansió, amb totes les comoditats del món. Però ell és diferent. Ell és en Grigori Perelman, l'únic home capaç de demostar la Conjectura de Poincaré, que s'ha trobat fora de l'abast de qualsevol matemàtic durant 100 anys.

Com a reconeixement de la seva increible demostració, Perelmant era el mereixedor del premi d'un milió de dòlars per part de l'Institut Clay de Matemàtiques. Tot i això, el va refusar. En una de les poques entrevistes que ha ofert, van preguntar-li per què no va acceptar el premi d'un milió de dòlars que li corresponia, però la seva inesperada i brillant resposta va ser:
"Podent controlar l'Univers, per què haig de voler un milió de dòlars? "


Deixa un comentari

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -