Escrit per: Ramon dilluns, 24 de juny del 2013

Entrada enviada per Miquel Casademont @mcasademont9


Com tots sabeu, quan posem un mentos en una ampolla de cocacola es produeix una reacció, de manera que es forma una columna d'espuma. Però poca gent sap el perquè d'aquesta font. 

Principalment això és degut als compostos del refresc i del caramel que, al barrejar-se, provoquen una reacció que allibera el CO2 de la cocacola. Aquest gas es desprèn gràcies a la forma de la superfície del mentos, que té uns petits cràters (com els de la lluna) que permeten concentrar tot el CO2 en un punt i alliberar-lo en poc temps.

Per tant, gràcies a la forma de la superfície del mentos i el CO2 de la cocacola aconseguim aquesta meravella que tots hem fet algun cop.


Aprofitant l'avinantesa us adjuntem una demostració d'en Pep Duran, professor de l'UdG (@pepduran), i un enllaç sobre la recent experiència al programa Espai Terra de TV3.




Deixa un comentari

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -