Escrit per: Ramon dimecres, 16 d’octubre del 2013

El canvi d'horari és un debat que s'està estenent aquests últims dies en l'entorn polític espanyol.

Certament, Espanya segueix un horari que no li pertoca per la seva situació geogràfica, tal com es mostra en la imatge. Caldria, doncs, valorar les conseqüències d'un canvi horari, per decidir si hem d'adoptar la mateixa hora que el Regne Unit o Portugal (GMT), basat en el temps solar mitjà del meridià de Greenwich.


Però, quin és el motiu pel qual seguim aquest horari?
Espanya segueix el fus horari GMT +1 des de l'època de Francisco Franco (1940), qui estava interessat en tenir el mateix rellotge que l'Alemanya nazi de Hitler.

Quines conseqüències tindria el fet de retrassar una hora el nostre rellotge?
Segons els experts, suposaria un canvi important en els costums laborals dels treballadors. Alguns estudis diuen que els espanyols dormen, de mitjana, 53 minuts menys que la resta d'europeus. Els ciutadans arriben més tard a casa, però no comencen la jornada laboral més tard. Això té fortes repercussions en la productivitat, l'absentisme laboral, la felicitat, l'estrés o el fracàs escolar.


Us agradaria endarrerir els rellotges 1 hora?

{ 2 comentarios ... llegeix-los a sota o afegeix-ne un }

  1. Jo crec que hauríem d'anar, igual que França i d'altres, amb Greenwich. Si més jo pel simple fet que que existeix un conveni i que el meridià 0 passa a tocar de Catalunya.

    ResponElimina
  2. mmm... Crec que Catalunya, de fet, és l única comunitat d´Espanya, que realment no necessitaria aquest canvi d´horari... xD

    ResponElimina

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -