Escrit per: Dani divendres, 2 d’agost del 2013

En l’actualitat tenim quatre formes de transportar-nos, mitjançant avions, trens, vaixells o automòbils. Però un important emprenedor està ideant la manera de crear un cinquè mètode.

Es tracta d’Elon Musk, multimilionari creador de grans empreses, entre elles, Pay Pal, CEO de Tesla Motors i SpaceX. Fa justament un any va anunciar que estava investigant una nova forma de transportar-nos que revolucionaria el món i s’espera que els resultats siguin presentats públicament el dia 12 d’agost de 2013. De moment no s’ha dit gran cosa, però sabem que estarà format per una càpsula que viatjarà per uns tubs a unes velocitats de 1100 km/h. El sistema de propulsió, en paraules del creador, té més a veure amb els sistemes d’aire de les taules d’Air Hokey, que no pas amb els trens de levitació magnètica. Per sort ha dit que tota la energia s’obtindria a partir de plaques solars fotovoltaiques.
Al investigar una mica sobre Musk hem descobert que és el principal inversor de la companyia SolarCity, dedicada a la creació d’aquestes plaques. Això ens fa veure perquè vol utilitzar plaques solars...
“Volem que mai s’estavelli, que sigui el doble de ràpid que una avió, que estigui alimentat per energia solar i que surti cap al seu destí quan vostè acabi d’arribar, de manera que hagi d'esperar fins a una determinada hora de sortida.” 
Elon Musk, 12 de Juliol de 2012.

Encara que existeixin molts dubtes sobre aquest hipotètic invent, tenim la sort que en pocs dies podrem ampliar la informació i predir si, dintre d’uns anys viatjarem a l’esgarrifosa velocitat de 1100 km/h o si continuarem, tristament, utilitzant cotxes contaminants. Tot està en mans de les multinacionals, elles decidiran per nosaltres, segons els seus interessos.

Deixa un comentari

Entrada a l'atzar

El més vist

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -