Escrit per: Unknown dijous, 8 d’agost del 2013

“És un petit pas per a l’home, però un gran pas per a la humanitat”. Aquesta és la cèlebre frase de Neil Armstrong, el primer home que va arribar a la Lluna. Això va ser ja fa un bon grapat d’anys, el 21 de juliol de 1969, però tot i així, va suposar una fita molt important de la història
Neil Alden Armstrong
Nascut el 5 d’agost de 1930 a la ciutat Wapakoneta, a l’estat d’Ohio (EEUU), Neil Alden Armstrong provenia d’una família d’origen alemany. Des de ben petit va demostrar una autèntica passió per l’aviació, i amb només 16 anys, abans fins i tot de tenir el permís de conduir, ja estudiava per ésser pilot – i va obtenir la llicència el 1947, és a dir, amb 17 anys . Va estudiar enginyeria aeronàutica i va ser reclutat per la Marina dels Estats Units, convertint-se en aviador. Va participar a la guerra de Corea l’any 1950.

Gràcies a l’experiència obtinguda, a partir del 1952 va treballar per a la NASA (Administració Nacional per a l’Aeronàutica i l’Espai) com a enginyer i pilot de proves. L’any 1962 va obtenir finalment la plaça d’astronauta, i durant quatre anys va rebre una dura formació.

Finalment, l’any 1966 va volar a la seva primera missió espacial – Gemini 8, amb David Scott –, i l’any 1969 va ser triat com a comandant de l’Apolo 11, la primera nau tripulada amb intenció d’aterrar a la Lluna. Anava acompanyat de Michael Collins i Edwin Eugene Aldrin (conegut com Buzz Aldrin). 
Els tripulants de la nau Apolo 11:  Neil Armstrong, Michael Collins i Edwin Eugene Aldrin

El nostre heroi va tripular el mòdul lunar que es va desprendre de l’Apolo 11 i va aconseguir aterrar de forma segura sobre la superfície lunar. Era el 21 de juliol de 1969. Va trepitjar la Lluna. Ningú ho havia fet abans. Les imatges, en viu i en directe, van ésser emeses per televisions d’arreu del món. La humanitat sencera contenia l’alè, seguint expectants l’aterratge. Quan Armstrong va trepitjar terra lunar, l’alegria va ser indescriptible.
Aldrin i Armstrong van estar al voltant de dues hores caminant sobre la Lluna, recollint mostres i fent fotografies. I el 24 de juliol de 1969 van aterrar a l’Oceà Pacífic. Van ser rebuts com herois. Era el primer pas de la humanitat a l’espai. 

M’agradaria tancar aquesta entrada amb una altra cèlebre cita de Neil Armstrong, referent a la Lluna:

“És un lloc interessant per estar-s’hi. Els el recomano."

Deixa un comentari

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -