Escrit per: Dani dimarts, 16 de juliol del 2013

El passat 2 de Juliol es va celebrar el dia internacional dels OVNIS. Aquest dia es porta celebrant des del 2001 amb l’objectiu de “crear consciència sobre l’existència indubtable dels OVNIS”. Veient això, ens preguntem, existeix vida intel•ligent extraterrestre?

Durant tota la història sempre s’ha parlat d’avistaments d’objectes extranys. En l'antiguitat s’atribuïen a una visita dels Déus i en l’actualitat, es diu que són extraterrestres. Sabem que la majoria d’aquests són provocats per objectes quotidians o són pures invencions, però resta un 5% de les històries que mai s’arriben a identificar. Podem afirmar que són visites extraterrestres? Per respondre aquesta pregunta podem investigar si podria existir vida intel•ligent més enllà del nostre planeta.
Per fer-ho farem servir una investigació de Frank Drake (SETI). Aquest, al 1961, va presentar una equació que permet calcular la quantitat de civilitzacions extraterrestres que podria haver en la nostra galàxia i amb les quals podríem comunicar-nos.

N= Nombre de civilitzacions 
R= Nombre d’estrelles a la Via làctia
fp= Fracció d’aquestes estrelles que tenen sistemes planetaris
ne= Número de planetes habitables, per cada sistema planetari
fl=Fracció dels planetes on es pot desenvolupar la vida
fi=Fracció d’aquests planetes on es desenvolupa la intel•ligència
fc= Fracció d’aquests planetes capaços de comunicar-se mitjançant senyals de ràdio.
L= Fracció de temps que viu una civilització.
Amb aquesta equació s’han provat diverses combinacions i han sortit resultats desorbitats. Des de Cocociència us animem a que feu les vostres estimacions i compareu els resultats amb els que van obtenir Drake o Carl Sagan... Recordeu que no hi ha solució incorrecta, no encara!
Si voleu entendre millor com s’han de posar els números:


Per acabar, una cita de Carl Sagan:
"Si estem sols en l'Univers, segur que seria una terrible pèrdua d'espai"

Deixa un comentari

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -