Escrit per: Susanna dijous, 25 de juliol del 2013

I si poguéssim fer funcionar els motors de manera totalment sostenible? Existeix alguna font d'energia 100% neta? La resposta és més a prop del que ens pensem: es tracta del motor accionat únicament amb la força magnètica!


Per entendre fàcilment de què es tracta, observem aquests dos vídeos amb atenció:



Acabem de veure com es pot crear un moviment rotatori (el propi de qualsevol motor) només a partir de les forces d'atracció i repulsió d'uns quants imants (les maneres de produir-lo són diverses, a la xarxa podreu trobar motors magnètics amb dissenys diferents). Un cop aconseguim aquest moviment, podem adaptar qualsevol màquina motoritzada i fer-la funcionar, fins i tot els cotxes!

Fa un segle, Nikola Tesla, pioner de la seva època en l'electromagnetisme, ja va dissenyar motors que funcionaven d'aquesta manera. El govern dels Estats Units, però, va confiscar i censurar bona part dels seus projectes quan va morir, i fins fa uns 20 anys no es va tornar a parlar, encara que amb escàs ressò (gairebé nul), dels motors magnètics.
Tot i que la majoria d'exemple que tenim són de motors casolans, fets amb peces reutilitzades, amb fusta i amb imants de poca potència, alguns equips d'investigació de tot el món ja han desenvolupat vehicles amb aquest sistema, totalment nets, sense emissions de cap tipus i independents energèticament (a més, els imants permanents poden durar fins a 400 anys, fet que faria possible la seva reutilització en cas que el vehicle es fes malbé). Al Japó, fa uns sis anys, van dissenyar una motocicleta híbrida, que funciona amb motor magnètic i també amb electricitat (vegeu el primer enllaç dels vídeos). A Corea del Sud fins i tot han posat en funcionament un tramvia que circula amb motor magnètic! (vegeu el segon enllaç dels vídeos)

Motocicleta híbrida japonesa

Us podeu imaginar un món sense contaminació atmosfèrica, sense canvi climàtic, sense pluja àcida...? Aquests motors ens donen la possibilitat de tenir vehicles i no renunciar a una part de la nostra qualitat de vida, a la vegada que respectem el medi ambient. Encara hi som a temps!

I per acabar, una cita de l'amfitrió d'avui:
"L'energia elèctrica està present en il·limitades quantitats i pot fer funcionar la maquinària del món sense la necessitat de petroli, oli o gas." - Nikola Tesla

Vídeos interessants:
http://www.youtube.com/watch?v=f4iDIJgD-ho (motocicleta híbrida japonesa)
http://www.youtube.com/watch?v=UsEYped_gZc (tramvia de Corea del Sud) 
http://www.youtube.com/watch?v=6_41btVawMc (funcionament mecànic d'un vehicle amb motor magnètic)
http://www.youtube.com/watch?v=T8WZD11alb0 (petit documental d'un motor magnètic casolà)

Per saber-ne més:
http://peswiki.com/energy/Directory:Magnet_Motors
http://fuel-efficient-vehicles.org/energy-news/?page_id=976

Deixa un comentari

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -