Escrit per: Unknown dimecres, 14 d’agost del 2013

L’aigua és fonamental per a la nostra vida. Tots en bevem diàriament, és imprescindible per sobreviure. De fet, una persona podria viure sense aliments durant un mes, però únicament una setmana sense aigua! Avui parlaré de l'aigua, aquesta gran amiga que necessitem sí o sí per viure, i d'alguns problemes relacionats amb ella. Comencem explicant-ne algunes curiositats!


-El 70% de la superfície de la Terra està coberta d’aigua (només cal mirar un mapa mundial per adonar-se’n!) però únicament un 3% és aigua dolça – i, de fet, un 2% és congelada...

-El gel sura sobre l’aigua perquè, en congelar-se, augmenta el volum essent constant la massa. Així doncs, la densitat del gel és inferior a la de l’aigua, i en conseqüència, sura.

-El cos humà té un 70% d’aigua. De fet, fins i tot la sang humana està formada en un 83% d’aigua. Per això, la deshidratació és un problema greu que pot derivar en infeccions urinàries, alteracions cardiovasculars o fins i tot, en cas extrem, en estat de coma.

-L’aigua és capaç de dissoldre més substàncies que qualsevol altre líquid!

-Per produir un barril de cervesa calen ni més ni menys que 5.680 litres d’aigua.

-Durant un període de 100 anys, una molècula d’aigua passa 98 anys a l’oceà, 20 mesos en forma de gel, 2 setmanes en llacs i rius i menys d’una setmana a l’atmosfera.

-La quantitat total d’aigua que té la Terra avui és d’aproximadament 525 milions de quilòmetres cúbics.

Veient la importància que té l’aigua per tots nosaltres, considero interessant explicar també alguns problemes relacionats amb l’aigua.
-Existeixen més de 70.000 substàncies conegudes que contaminen l’aigua.

-Per exemple, amb 4 litres de nafta (un component de la gasolina) es poden arribar a contaminar fins a 2.8 milions de litres d’aigua.

-Una aixeta que degota pot arribar a desaprofitar més de 75 litres d’aigua diaris.

-La manca d’aigua potable causa la mort de més de 4.500 nens cada dia, sobretot a països del tercer món.


Amb tot això, el que vull és remarcar la importància de l’aigua a les nostres vides i intentar promoure un consum responsable de la mateixa; a més, cal que vigilem molt i no contaminem l'aigua ni la malbaratem, ja que com hem vist no és un recurs infinit, i a més, molta gent al món no hi té accés, malauradament. 

Promoguem una mentalitat sostenible.

Per més informació sobre l’aigua, i maneres de col·laborar i evitar la seva contaminació, visiteu aquesta pàgina de l’Organització Mundial de la Salut (World Health Organization, WHO) o bé aquesta altra de la WWF (Fons Natural per a la Naturalesa).

Deixa un comentari

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -