Escrit per: Cocociència dimecres, 18 de setembre del 2013

Entrada enviada per Santi Montero @Biomendi
Qui no s'ha trobat mai somnolent, cansat o desmotivat durant les llargues tardes d'estudi abans d'exàmens? Molts estudiants creuen que la millor manera d'evitar-ho és prenent café o begudes energètiques. Però que me'n dieu si us dic que la millor solució és fer una becaina?

Existeixen 4 etapes en el teu cicle de la son. Les dues primeres són etapes de son relativament lleuger, mentre que la tercera et porta a un son més profund. La quarta etapa, és on comencen la majoria dels teus somnis.

Els beneficis de fer la migdiada es troben molt lligats a la quantitat de temps que la persona dorm.
En general, becaines que duren 30 minuts només permeten que la persona entri a les dues primeres etapes del son. Si et desperten a la primera etapa, sentiràs que no has dormit gens. Però a mesura que es continua cap a la segona etapa, el cervell comença a inhibir certs processaments interns i a ignorar estímuls externs que no es consideren perillosos, amb la finalitat de proporcionar un son tranquil. I és també en aquest moment que comença el procés de consolidació de la memòria, en el qual la informació apresa és processada.

Diversos estudis científics han demostrat que despertar-se després d'aquestes dues etapes és altament beneficiós ja que:
1. Augmenta la productivitat.
2. Augmenta el rendiment de les funcions cognitives.
3. Millora la memòria.
4. Impulsa la creativitat.
5. I ajuda a sentir-se menys cansat.

D'altra banda, si t'adorms més de 30 minuts, entres a la tercera etapa i quan et despertes experimentes el que els científics anomenen com "la inèrcia del son". Com que el teu cos està sortint d'un son profund, la teva destresa motora es redueix i la somnolència i el desig de dormir augmenten.


És per això que moltes persones falsament consideren les becaines com no beneficioses per a ells, mentre que la realitat és que ells probablement s'han prés una migdiada massa llarga.

Deixa un comentari

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -