Escrit per: Dani dilluns, 26 d’agost del 2013

Des de fa uns anys, s’està creant un hàbit que ens està perjudicant seriosament en l’àmbit de les relacions humanes. Es tracta d’una nova dimensió que absorbeix a les persones durant trobades amb amics, dinars familiars, reunions... Encara no saps de què parlo?

El “phubbing” (paraula formada al ajuntar phone + snubbing) es basa en utilitzar el telèfon mòbil mentre una persona ens està parlant. Es menysprea a qui tenim davant, anteposant l’Smartphone.

Cada vegada, la situació de quedar amb amics per a després estar tots mirant les pantalles dels telèfons, és més comuna. Per tal d’evitar un futur on les parelles estiguin en una cafeteria per a estar en silenci, per a evitar que les relacions es basin en les “actualitzacions d’estat” i per tal de no substituir un somriure per una emoticona, s’ha creat el moviment “Anti-Phubbing”.
La pàgina que mou els fils d’aquesta reivindicació és:  StopPhubbing. En aquesta podreu trobar curiositats com: “De mitjana en un restaurant hi ha uns 36 cassos de Phubbing” o que “El 87% dels joves prefereixen enviar missatges en comptes de parlar cara a cara”. La pàgina també permet imprimir cartells per a avisar als teus companys quan estan més pendents del telèfon o inclús, permet penjar fotografies dels teus amics phubbings per tal de “ridiculitzar-los mundialment”.

El lloc proposa jugar a “Phublotto”, que consisteix a apilonar els telèfons en un racó de la taula i la primera persona que toqui el seu per a utilitzar-ho, haurà de pagar el dinar/sopar de tots els presents.

Aquestes i d’altres idees, tot i que semblin tonteries, ens poden fer gaudir molt més de les nostres relacions i ens poden fer viure moments que mai hauríem aconseguit amb un telèfon.

{ 1 comentarios ... llegeix-los a sota o afegeix-ne un }

  1. He trobat una vinyeta que reflecteix de manera divertida un cas de "Phubbing":

    https://sphotos-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1238796_10151652667171374_288906046_n.jpg

    Bona entrada, molt interessant!

    ResponElimina

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -