Escrit per: Abel dissabte, 21 de setembre del 2013

Un treball de recerca purament experimental sobre física i a l’abast de tothom.
En el nostre treball de recerca volíem demostrar fenòmens físics i ens vam decantar per l’electromagnetisme i en concret en l’electrostàtica.
Però no ho volíem fer de qualsevol manera, i per això ho vam enfocar en realitzar experiments a l’abast de tothom i que servissin per demostrar aquells fenòmens més comuns i simples d’aquest àmbit de la física.
Per aquest motiu, els nostres experiments són molt simples, realitzats amb materials que es poden trobar fàcilment per casa o bé es poden comprar en qualsevol botiga ben normal.
Ja entrant més en el treball, vam començant demostrant que la matèria té carrega elèctrica, amb un experiment tan simple com agafar un globus, fregar-lo amb llana i apropant trossets de paper. Tot seguit es va demostrar la dualitat d’aquesta amb un experiment que només és necessari cinta adhesiva “cel·lo”. També es va demostrar que la carrega es pot moure en els objectes metàl·lics amb el globus carregar i una llauna, i a partir d’aquest punt es va explicar el funcionament de l'electroscopi, que a l'apropar la seva part superior a un punt amb carrega electrostàtica, queda carregada amb el signe contrari a la carrega exterior, deixant així les làmines de la part inferior carregades amb l’altra càrrega, fent que es repel·leixin entre elles i per tant observem que es separen una mica.
A partir d’aquest punt els experiments requerien més potencial elèctric, i per això vam començar a construir un generador de Van der Graaff. Gràcies a aquest nou potencial (molt superior a l’aconseguit amb un globus fregat amb llana) es va poder seguir fent experiments.

Per demostrar que realment acumulava càrrega electrostàtica, es va posar a prova amb l’electroscopi, on es va veure la gran diferència de potencial respecte el mètode anterior. Es va tornar a demostrar que objectes amb la mateixa càrrega es repel·leixen, es van construir unes campanes de Franklin i es van crear descàrregues elèctriques d’uns quants centímetres i fins i tot es van posar els cabells de punta!

Deixa un comentari

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -