Escrit per: Ramon diumenge, 11 de maig del 2014

Actualment hi ha 750 milions de persones que no tenen accés a l'aigua potable. Uns 1.400 nens moren cada dia a causa de les malalties associades a la manca d'aigua potable.
L'ampolla LifeSaver, desenvolupada
per Michael Pritchard el 2007
Amb la finalitat de posar fi a aquest tràgic fet, Michael Pritchard va desenvolupar l'any 2007 l'anomenada "LifeSaver bottle" (en català: ampolla salvavides). L'ampolla Lifesaver permet purificar entre 4.000 i 6.000 litres d'aigua i està preparada per deixar de funcionar quan s'ha arribat al límit.

Està formada per un filtre de carboni de 15 nanòmetres (equivalent a una mil milionèsima part de metre: 1nm=$10^{-9}$ m).

Els bacteris més petits tenen una mida d'uns 200 nm, mentre que els virus més petits són de 25 nm. Per tant, com que el filtre de l'ampolla salvavides té uns porus de 15 nm, ni bacteris ni virus podran passar a través seu, cosa que permet garantir la completa seguretat de l'aparell.

L'aparell va ser analitzat per la "London School of Hygiene & Tropical Medicine" i es va provar que filtrava tot tipus de virus i bacteris.

Michael Pritchard

"Amb 20 mil milions de dòlars tothom podria tenir accés a l'aigua potable. D'aquesta manera, els 3,5 mil milions de persones que pateixen cada dia i els 2 milions de nens que moren cada dia viuran."
Michael Pritchard - 2009

Per a més informació:
- TED talk - Michael Pritchard
- http://www.lifesaversystems.com/

Deixa un comentari

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -