Escrit per: Dani dilluns, 22 de juliol del 2013

Una gran quantitat de pel•lícules ens han fet somiar amb viatges en el temps, tant cap al passat com al futur, però aquests, són possibles? Actualment no ho podem saber segur, però si que podem afirmar que tenim la capacitat de veure el passat. Ho fem tota la estona!

La llum viatja a una determinada velocitat (300 000 km/s), això fa que la imatge d’un objecte que es situï allunyat de nosaltres trigui en arribar. Així, quan mirem cap algun astre, estem veient el passat d’aquest. Això fa que si mirem l’Estrella Polar estiguem veient el que va passar 430 anys enrere. Si mirem a Mart (el nostre planeta veí), veiem el que es va produir fa 3 minuts. Inclús, vostè, que està mirant la pantalla d’aquest ordinador, comptant la velocitat de la llum i el temps que triga la ment en processar la informació, està veient el que hi havia fa una dècima de segon.
Com ja hem dit, estem observant contínuament el passat. 
Ara veurem les formes de viatjar cap el futur. Una de les que tenim constància és la d’assolir una velocitat propera a la de la llum. D’aquesta manera, tal i com anuncia la Relativitat, el temps dels viatgers s’alentiria. Això faria que per a ells passin 10 anys, quan a l’exterior de la nau en passen 1000.

Seguint això podem concloure que una persona que viatja en avió (velocitat més propera a la llum que estar en repòs) és més jove que una que s’ha quedat a la Terra. Però podem considerar això com un viatge en el temps?

Són preguntes que podrien generar un gran debat, juntament amb els problemes que podrien ocasionar aquests viatjes. Segons Stephen Hawking, no es podrien produir mai perquè les lleis de la física sempre impedirien qualsevol canvi en el passat. Segons Hawking, una de les proves és que no podem veure turistes que ens estiguin visitant des del futur.

Tot i que es pensa que no es pot arribar a construir una màquina del temps, no hem de deixar d’investigar i d’anar darrera d'aquest somni!

Deixem un vídeo d'una experiència que comprova que no vivim realment el "present", es tracta d'un joc, proveu-ho!

Deixa un comentari

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -